Hvert eneste forår, pibler de små sort-brune havemyrer frem. Hvis leve betingelserne er gode, kan de være et problem, helt indtil de sene efterårsmåneder. Enkelte myrer gør ingen skade, hvorimod et stort myrebo kan underminere fliser, ødelægge fuger og flytte mindre bunker af grus indendørs.
Når først en myre har fundet føde, lægger den et duftspor, der viser vej for dens artsfælder. Det virker som et GPS signal, og man vil inden længe se en velkoordineret motorvej af myrer.
Inden du tyr til bekæmpelse, så husk på, at myrer er en naturlig del af vores fauna og har deres nytte. Overvej, om det virkelig er nødvendigt, at komme dem til livs.
Hvis du kommer frem til at problemet er så stort, at du vil have gjort noget ved det, så er du kommet til rette sted! Du får nu 6 tips til, hvordan du selv kan bekæmpe myrer.
Vidste du at...
Tip 1: Lokaliser myreboet
For at komme myrerne til livs, er du nødt til at få ram på dronningen i boet. Du kan slå nok så mange arbejdere ihjel, men hvis ikke du får ram på dronningen, vil der blot komme nye til.
Tip 2: Brug kogende vand
Hvis du ved præcist hvor boet er, og du kan komme til det, er det muligt at udrydde boet med kogende vand. Det skåner miljøet og det afliver straks myrerne.
Tip 3: Udlæg gift
Hvis myreboet ikke er til at komme til, kan det være nødvendigt at bruge gift, for at få bugt med dronningen. Ved brug af gift, anbefaler vi myregift, der indeholder det aktive stof imadacloprid. Husk altid at følge instrukserne for anvendelse.
Tip 4: Begræns adgangsforhold
Vi ser typisk myrer trænge igennem mørnede fuger, og gennem revner i soklen. Reparation af disse, vil til en vis grad kunne afhjælpe problemet indendørs.
Tip 5: Omhyggelig rengøring
Sørg for at holde alle flader rene. Det gælder gulve, køkken- og spiseborde og andre overflader hvor der kan ligge små krummer eller madrester. Du fjerner på den måde alt det interessante for myrerne.
Tip 6: Undgå skidt og kanel
Du kan måske holde myrerne væk, i en begrænset periode vha. kanel, eller andre krydderier, men det er blot symptombehandling. Myreboet vil stadig være aktivt, og når virkningen stilner af, har du problemet igen.
Start allerede nu med bekæmpelsen!
Nu er du blevet præsenteret for 6 tips til myrebekæmpelse, og så er det bare om at komme i gang med elkedlen! Hvis du selv har gode tips eller erfaringer, så del dem meget gerne med andre i kommentarfeltet herunder 🙂
Hvis du gerne vil vide, hvad miljøstyrelsen har at sige om myrebekæmpelse, kan du læse videre HER om hvordan man bekæmper myrer grønt.
Hvis du har forsøgt ovenstående og stadig har problemer, så hjælper vi dig selvfølgelig gerne. Du kan læse mere om hvordan vi varetager myrebekæmpelse her eller ringe til os på 60 82 10 80