Rotter

ROTTEBEKÆMPELSE

Hvis du har mistanke om, eller har set rotter, så husk, at du har pligt til at melde det til kommunen. Det er gratis.

Det er din kommunes ansvar, at varetage rottebekæmpelsen. Kommunen skal finde evt. fejl og mangler på din ejendom, afløb og brønde, som kan være skyld i rotteangreb. Private afløbsledninger er man selv forpligtet til at få undersøgt.

RING TIL OS PÅ 60 82 10 80

eller udfyld kontaktformular

PRIS FOR BEKÆMPELSE

Det er som udgangspunkt gratis at få bekæmpet rotter. Kommunen afholder udgifterne til rottebekæmpelse via kommuneskat, eller ved at opkræve et gebyr via ejendomsskatten. De må ikke opkræve ekstra betaling eller gebyrer ved aktiv bekæmpelse.

Ved fejl og mangler kan grundejeren dog blive pålagt at udrette disse på egen regning. I sidste ende kan det resultere i bøde hvis man ikke man efterkommer kommunens anvisninger.

Det er grundejerens pligt at sørge for at sikre boligen således at rotternes levemuligheder begrænses så vidt muligt.

Obs: Du må ikke selv bekæmpe rotter med gift, medmindre du er uddannet til det.

DEN INDLEDENDE UNDERSØGELSE

Ca. 90 procent af rotteangreb skyldes fejl i kloaksystemet. Når du får besøg af en autoriseret skadedyrsbekæmper, vil han sandsynligvis foretage røgprøver for at se om er revner i kloaksystemet.

Skadedyrsbekæmperen er desuden forpligtet til at foretage en bygningsgennemgang af ejendommen og tilhørende areal, for at klarlægge, eventuelle svagheder der kan give adgang for rotter.

SÆRLIGT FOR FØDEVAREVIRKSOMEHEDER

Er forpligtiget til at træffe ”passende foranstaltninger” til forebyggelse og om nødvendigt, bekæmpelse af skadedyr. Det betyder ikke at fødevarevirksomheder er forpligtiget til at tegne sikringsordning med et firma der beskæftiger sig med skadedyrsbekæmpelse, men at der som minimum er egenkontrol der effektivt minimerer risikoen for rotteangreb.

Ansvarlig brug af bekæmpelsesmidler (skal udelades indtil videre)
Til bekæmpelse af rotter har man siden 1950’erne brugt antikoagulanterne, eller med andre ord, gift der gør at rotterne dør af blødninger. Dengang var midlerne meget effektive og det gjorde, at det ikke var nødvendigt med en forebyggende indsats. Den liberale tilgang til brug af gift har desværre haft konsekvenser, ikke kun for miljøet, men også for selve bekæmpelsen.

Mange rotter har nu udviklet resistens for nogle af de midler vi har til rådighed. Vi kan i vid udstrækning klare forebyggelse og bekæmpelse af rotter med elektroniske fælder, og kun i svære angreb vil der blive overvejet om der skal benyttes gift. Det gør vi, ikke bare for at passe på miljøet, men også for at vi altid har et middel vi kan bekæmpe store bestande af rotter med.

Scroll to Top

ANMODNING PÅ TILBUD

Få et uforpligtende tilbud, udfuld formularen herunde

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.