Muldvarper

BEKÆMPELSE AF MULDVARPER

Muldvarper er udbredt over det meste af Danmark. Det er sjældent at man ser dem, men man er til gengæld ikke i tvivl, hvis sådan en har slået sig ned i sin have. En muldvarp kan grave 4 meter i timen, så det tager ikke lang tid for en muldvarp at forvandle en ellers velholdt have, til et kuperet terræn.

Ved bekæmpelse af muldvarper bruger vi hovedsagelig fælder. Vi finder gangsystemerne og placerer fælderne, således at muldvarpen er tvunget til, at passere igennem og dermed udløse saksen. Vi er G1-autoriserede og tilbyder derfor gasning af muldvarper og mosegrise. Der kan dog være forhold, der gør at det ikke er muligt at foretage gasning. Der er krav til vejret, og der skal minimum være 10 meter til beboelse. Der må ikke foretages gasning på økologiske landbrug.

Vi anvender kun professionelle midler, godkendt af miljøstyrelsen.

RING TIL OS PÅ 60 82 10 80

eller udfyld kontaktformular

PRISER - INKL. MOMS

*Priserne inkluderer 2 besøg: Opstart og afhentning af fælder. Typisk kan man nøjes med 2-3 besøg på en alm. parcelhusgrund.

Bor du på landet eller op til en skov anbefaler vi, at der tegnes en serviceaftale med fri tilkald. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud.

Alle priser inkluderer op til 10 km kørsel Fasanvej i Viborg eller Væselvej i Skive. Herefter er taksten 7,5 kr/km

MULDVARPEN I DANMARK

Muldvarpen findes i hele Danmark. Den ses sjældent da den lever det meste af sit liv i gangene den graver. Det er et fascinerende dyr med dens skovleformede forlemmer og særprægede pels, der kan vende i alle retninger. Lugtesansen og følesansen er veludviklet hvorimod muldvarpens syn er ringe, men gør det muligt for muldvarpen at fornemme om det er lyst eller mørkt.

Muldvarpen æder insekter, regnorme, snegle og andre smådyr og æder ca. halvdelen af sin vægt i døgnet. og bruger gangene den graver til at indfange sit bytte med. I naturen er den et nyttedyr da dens gange gennemlufter jorden. Et muldskud der er betydeligt større end de nærliggende vil højst sandsynlig være en hvile- eller ynglerede.

BEKÆMPELSE - HVORNÅR?

Bekæmpelse i sensommeren kan være en vanskelig opgave, da det er her at ungerne forlader reden og spreder sig ud i landskabet. Hvis man lykkes med at fange en muldvarp, risikerer man at gangene hurtig blive overtaget af en ny muldvarp. Mange af ungerne dør i perioden hvor de udvandrer og det kan være en fordel at vente til slutningen af oktober med bekæmpe muldvarpene hvis man kan vente så længe.

Muldvarper er solitære dyr. Det vil sige at de lever for sig selv med undtagelse af sensommeren hvor ungerne vokser op hos hunnen. Det gør dem heldigvis nemmere at bekæmpe, da man kan være rimelig sikker på at der kun er en muldvarp per 1000 m2.

REGLER FOR MULDVARPEBEKÆMPELSE

Kommunen har på baggrund af en paragraf i Lov om drift af landbrugsjorder, mulighed for at finansiere bekæmpelsen ved at opkræve betaling af grundejeren. Det er dog yderst sjældent at det sker og langt de fleste kommuner har valgt ikke at varetage bekæmpelse af muldvarper

MULDVARPER ELLER MOSEGRISE?

Hvis du oplever at planter er gnavet af, eller at græsplænen er visnet rundt om hullerne, så er der ikke tale om muldvarper, men derimod mosegrise eller vandrotter som de også kaldes. Dem kan du læse mere om her.

Hvad kan vi hjælpe med?

Fortæl os hvad vi kan hjælpe med, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt!

Scroll to Top

ANMODNING PÅ TILBUD

Få et uforpligtende tilbud, udfuld formularen herunde

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.