Hvepse

Bekæmpelse af hvepsebo

Du kender dem. De flyvende gule-sorte insekter, der hvert år skaber panik blandt utallige danskere. De er for de fleste mennesker ufarlige, men truslen om at blive stukket, får de fleste til at holde respektfuld afstand. Hvepse er nyttedyr, men placeringen, kan være så uhensigtsmæssig, at det er nødvendigt at få bekæmpet et hvepsebo.

Vi tilbyder hurtig og effektiv bekæmpelse af hvepseboet. Vi har erfaringen og udstyret, til at uskadeliggøre boet sikkert og forsvarligt. Vi forsøger så vidt muligt, at fjerne boet uden brug af gift.

Vi anvender kun professionelle midler, godkendt af miljøstyrelsen.

RING TIL OS PÅ 60 82 10 80

eller udfyld kontaktformular

Priser inkl. moms

*Et hvepsebo er let tilgængeligt, hvis det kan nås fra jorden og ikke er skjult. Priserne forudsætter at det ikke er nødvendigt med lift, og at du har kendskab til hvor boet er.

Alle priser inkluderer op til 10 km kørsel Fasanvej i Viborg eller Væselvej i Skive. Herefter er taksten 7,5 kr/km

Danske hvepse (gedehamse)

Nogle hvepsearter bliver op til 2,5 cm lange, men de mest udbredte herhjemme, bliver almindeligvis omkring 12-14mm lange. Hvepsestaden er velorganiseret og hvepsene er inddelt i forskellige arbejdsgrupper. I en stade finder man dronninger, hanner og arbejdere. Det er dronningen og arbejderne der har brodden med giftkirtlen.

En koloni af hvepse lever kun 1 år, på nær dronningen som overvintrer og finder sig et egnet sted, til at bygge et nyt hvepsebo i april/Maj måned. Dronningen passer selv de første larver, men efterhånden som boet udvikler sig, vil opgaverne blive fordelt ud og arbejderne kommer til at stå for bygge boet, passe larver og hente mad. I sensommeren og efteråret kan et stade have produceret op til 13000 arbejderhvepse og 2000 hvepsedronninger.

Mulighed for forveksling

I nogle tilfælde bliver hvepse forvekslet med bier. Bier er et nyttedyr og er ikke farlige. Det er efterhånden almindelig kendt at antallet er bier i Danmark er faldende, og det er derfor vigtigt at passe på dem. Bierne har stor nyttevirkning i naturen.

Hvis det viser sig at det er bier der giver problemer, så har vi et godt samarbejde med Viborg biavlerforening. De hjælper dig af med bierne kvit og frit.

Kæmpe hvepse

Du har måske været uheldig at stifte bekendtskab med kæmpe hvepse som også kaldes stor gedehams. De kan blive op til 3,5 cm lange og er noget frygtindgydende, selv med beskyttelsesudstyr. Et stik fra dem gør væsentlig mere ondt, end et almindeligt hvepsestik. Kæmpe hvepse indeholder ca. 0,5 mg gift, hvor en bi indeholder mellem 0,15-0,3 mg gift. Heldigvis så er kæmpe hvepse ikke særlig aggressive og vil sjældent angribe mennesker såfremt man ikke provokerer dem. Har du et bo med kæmpe hvepse så overvej om det er nødvendigt at få bekæmpet dem. De er nyttedyr ligesom almindelige hvepse.

Hvepsebo under tag og udhæng

Et af de steder vi oftest bekæmper hvepse, er under udhæng og under tagrygge. Det er varmt, tørt og der er rig mulighed for at skaffe træ som hvepsene laver hvepseboet af. Det er desuden ikke nemt at få bekæmpet hvepseboet hvis ikke man har det rette udstyr. Man kan ikke ramme det direkte med en insektspray, og det kan være et større arbejde at få skaffet sig adgang til hvepseboet. Vi kan heldigvis bekæmpe det selvom det er skjult, uden at skulle til at pille udhæng ned.

Hvepsebo i jorden (jordhvepse)

Nogle gange finder en hvepsedronning et egnet sted i jorden at bosætte sig. Der er derfor ikke nogen forskel på jordhvepse og almindelig hvepse, på nær placeringen af hvepseboet. Det kan være vanskeligt at lokalisere jordhvepsenes bo i jorden og man kan uforvarende komme til at forstyrre det. Hvis der er betryggende afstand mellem steder hvor mennesker regelmæssig opholder sig og hvepseboet i jorden, så overvej om det er nødvendigt at få det bekæmpet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis hvepseboet er nemt at komme til kan du kan selv bekæmpe det. Der findes forskellige metoder til at bekæmpe et hvepsebo, lige fra gift til mekanisk fjernelse af boet. Sørg for at beskytte dig selv mod hvepsestik med ordentlig tøj og helst en bidragt. Vi vil snarest lægge en video op hvordan du selv kan løse problemet. Vi anbefaler at du får en proffesionel til at klare bekæmpelse hvis du er allergisk overfor hvepsestik.

Hvepsestik er for de fleste mennesker ufarligt. Enkelte er dog allergiske. Nogle får milde symptomer som rødme og kløe hvor andre får en så kraftig allergisk reaktion at de får blokerede luftveje og udvikler anafylaktisk shock, som er livstruende.

Hvis du gerne vil vide mere kan du på sundhed.dk læse mere om allergi over for insektgifte.

Efter endt bekæmpelse går der op til 48 timer før hvepseboet er helt dødt og ubeboet. Hvepseboet kan herefter fjernes hvis man ønsker det.

For et let tilgængeligt hvepsebo koster det kun 695,- inkl. moms

Svært tilgængelige koster 895,- hvis ikke det er nødvendigt at bruge lift.

Hvis hvepseboet befinder sig under udhæng eller andre steder i boligen, så har udlejeren udryddelsespligt. Det vil sige at udlejeren enten selv skal bekæmpe hvepseboet, eller hyre nogen til det. Udlejer kan ikke opkræve betaling hos lejer.
Hvis hvepseboet befinder sig udendørs på matriklen, er det lidt en gråzone, om udlejer er forpligtet til at sørge for bekæmpelse.

Nogle forsikringsselskaber dækker skadedyrsbekæmpelse af hvepsebo uden selvrisiko. Hvis du er dækket mod hvepsebo, så vil du typisk være det gennem enten din husforsikring eller indboforsikring.

Hvad kan vi hjælpe med?

Fortæl os hvad vi kan hjælpe med, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt!

Scroll to Top

ANMODNING PÅ TILBUD

Få et uforpligtende tilbud, udfuld formularen herunde

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.