Bekæmpelse af skjoldlus

Skjoldlus

Skjoldlus er insekter der angriber en række planter og træer. Ved svære angreb kan træer og planter tage skade. Læs med her, hvad du kan gøre for at bekæmpe skjoldlus.

Hvad er skjoldlus

Der findes mange forskellige arter af skjoldlus og de lever alle af plantesaft. De er såkaldte plantesugere. Skjoldlusene har deres navn netop pga. det skjold de bærer rundt på, som desværre beskytter dem mod naturlige fjender og sprøjtegifte. De kan opholde sig både på stammen, grene og under blade hvor de finder en god saftig åre og forbliver resten af deres levetid.

Har jeg skjoldlus?

Et af de første tegn på angreb af skjoldlus, er en øget aktivitet af myrer der vandrer op og ned af stammen. Du vil desuden kunne se glinsende og klistrede plamager på jorden under planten, på stammen og bladene. Typisk vil du finde skjoldlusene siddende enten på grenene eller under bladene.

RING TIL OS PÅ 60 82 10 80

eller udfyld kontaktformular

Skade forvoldt af skjoldlus

Har du været så uheldig at få skjoldlus på besøg, så er afhænger skaden af hvor omfangsrigt angrebet er. Heldigvis er skjoldlus ikke de værste skadevoldere, men ikke desto mindre kan de forårsage misvækst på planter og træer.
Skjoldlusene efterlader ekskrementer, en ’honningdug’, både på jorden under planterne og på grene og blade. Bladene kan blive angrebet af svamp som følge af den fugtige og sukkerholdig substans og vil med tiden give en brunlig overflade. Du vil også opleve at få myrer og hvepse på besøg, da den sukkerholdige væske er eftertragtet føde.

Bekæmpelse af skjoldlus

Hvis du ikke tænker at det er en mulighed, blot at lade angrebet stå til, så er der grundlæggende kun to måder at bekæmpe skjoldlus på. Du kan vælge at gennemgå træet eller planten fra top til bund og fjerne lusene manuelt med en tandbørste eller lign. Planten eller træet skal ikke være særlig stort, før det bliver et omfattende projekt.
Den anden mulighed er at bruge sprøjtemidler. Man kan bl.a. få et håndkøbsmiddel i byggemarkedet der hedder Calypso. Med dette sprøjtemiddel skal du være meget grundig, og der kan være behov for gentagende behandlinger. 

Hvis du ønsker professionel hjælp til bekæmpelse af skjoldlus, så er du velkommen til at kontakte os, for et uforpligtende tilbud.

Hvad kan vi hjælpe med?

Fortæl os hvad vi kan hjælpe med, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt!

Scroll to Top

ANMODNING PÅ TILBUD

Få et uforpligtende tilbud, udfuld formularen herunde

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.